36ους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων

Δημοσιεύτηκε στις 11/09/2023
waveform-center

O Polis View είναι χορηγός επικοινωνίας στους 36ους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων, από τις 7 Σεπτεμβρίου έως και 17 Σεπτεμβρίου, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Ζωγράφου. Σημαντικό στοιχείο της δράσης του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, είναι η διαρκής προσπάθεια να δίνει το βήμα στους ερασιτεχνικούς θιάσους όλης της Ελλάδας, επιβραβεύοντας την πολυφωνία μέσα από τις τέχνες!

Φέτος, έχουμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε 9 θεατρικές ομάδες από όλη την Ελλάδα, στο διαγωνιστικό κομμάτι, με σκοπό να καλύψουμε όλο το φάσμα των καλλιτεχνικών προτιμήσεων. Πριν την έναρξη των 36ων Πανελλήνιων Θεατρικών Αγώνων Ερασιτεχνικών Θιάσων, 7 Σεπτεμβρίου 2023, θα προηγηθεί η παράσταση της θεατρικής μας ομάδας του Ν.Π.Δ.Δ. : «Ένας Άλλος Άνθρωπος» σύνθεση κειμένων σε σκηνοθεσία Κώστα Παπακωνσταντίνου.

Στις 8 Σεπτεμβρίου 2023, θα παιχτεί το έργο του Ζωγραφιώτη συγγραφέα Στέλιου Δερέμπεη, τιμώντας τον για τη συνολική προσφορά του. Με αφορμή το Λογοτεχνικό Έτος «Άλκη Ζέη» που ανακηρύχθηκε το 2023, από τη συμπλήρωση 100 χρόνων της γέννηση της, το ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου αναγνωρίζοντας την τεράστια συμβολή της, αποφάσισε να της αφιερώσει τη διοργάνωση των 36ων Πανελλήνιων Θεατρικών Αγώνων Ερασιτεχνικών Θιάσων, ως ελάχιστο φόρο τιμής.

Στο πλαίσιο αυτό, στις 17 Σεπτεμβρίου 2023, πριν την τελετή λήξης και την απονομή των βραβείων, θα έχουμε τη χαρά και την τιμή να παρουσιάσουμε ένα αφιέρωμα στην Άλκη Ζέη για τη ζωή και το έργο της αγαπημένης συγγραφέως, η οποία με τις υπέροχες ιστορίες της μεγάλωσε πολλές γενιές παιδιών, ανοίγοντάς τους τις πόρτες του μαγικού κόσμου της λογοτεχνίας.

Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη, τόσο της προκριματικής επιτροπής, όσο και της τελικής κριτικής επιτροπής για τη συμβολή τους στην επιτυχή διοργάνωση των 36ων Πανελλήνιων Θεατρικών Αγώνων.

Προκριματική Επιτροπή

  • Ευγενία Μαραγκού Θεατρολόγος-Ηθοποιός-Συγγραφέας (πρόεδρος)
  • Βασίλης Τριανταφύλλου Ηθοποιός (μέλος)
  • Αγγελική Μαρίνου Ηθοποιός (μέλος) Κριτική Επιτροπή
  • Προέδρος Κατερίνα Μαραγκού (ηθοποιός)
  • Ιωάννα Μενδρινού Θεατρολόγος-Συγγραφέας (μέλος)
  • Ευγενία Μαραγκού Θεατρολόγος-Ηθοποιός-Συγγραφέας (μέλος)
  • Ιουλία Σιάμου Σκηνοθέτης-Θεατρολόγος (μέλος)
  • Ντορίν Λασκαρίδου Μουσικός (μέλος)
  • Δημήτρης Φούτσιας Συγγραφέας (μέλος)

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Σας περιμένουμε όλοι μαζί να απολαύσουμε τις παραστάσεις!

Ο διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί!

Τα τελευταία Νέα μας

Go to top of page
crossmenuchevron-up